VCU

VCU is vooral bedoeld voor een uitzendorganisatie die personeel beschikbaar stelt of detacheert aan VCA-gecertificeerde bedrijven. Dit zijn bedrijven die werkzaamheden uitvoeren in omgeving met een verhoogt risico zoals fabrieken, installaties en grote projectlocaties. VCU staat voor Veiligheid en Gezondheid Checklist Uitzendorganisaties en komt voort uit VCA. VCA is er voor aannemers en richt zich op: veiligheid, gezondheid en milieu. Bij VCU gaat het om veiligheid en gezondheid. De VCU norm is een checklist en bepaald de kaders van het VG-beheersysteem. Als u op snelle en efficiënte wijze uw VCU certificaat wilt behalen kunt u gebruik maken van onze VARIO ONLINE software. Deze is speciaal ontwikkeld voor het behalen en behouden van de VCU certificering. Meer weten? Neem dan eens contact op voor meer informatie.

VCU bedrijfscertificering

De VCU bedrijfscertificering is gericht op veiligheid en gezondheid van de uitzendkrachten. De VCU is bedoeld om de gemaakte afspraken over de VG-risico’s bij detachering en de beheersing hiervan aantoonbaar te maken. De VCU bedrijfscertificering bestaat alleen uit mustvragen. Om het VCU certificaat te behalen dienen alle mustvragen positief te worden beantwoord. Het VCU certificaat is geldig voor een periode van drie jaar. De verlenging is afhankelijk van positieve resultaten van de audits, die op periodieke basis (minimaal 1 maal per jaar) worden uitgevoerd.

VCU behalen en behouden met VARIO software

VARIO is een software ontwikkeld speciaal voor de bedrijven die VCU bedrijfscertificering willen behalen en behouden. Het is een online managementsysteem (een VCU software) waarmee uw bedrijf alle nodige informatie kan invoeren en beheren om uw VCU-certificaat te behalen maar vooral uw VCU bedrijfscertificaat te behouden. VCU software betekent dat het software geschikt is voor alle VCU klanten. De grootte van uw bedrijf bepaalt de kosten van de software. Het VCA software betekent ook dat het software voor u wordt samengesteld naar de type certificering die u wenst, VCA*, VCA**, VCA-P of VCU.

Vrijblijvend verder informeren

Als u graag verder zou willen informeren over het behalen van het VCU certificaat door middel van onze VARIO ONLINE software kunt u vrijblijvend contact opnemen. Dat kan telefonisch via 0800 320 0 320, maar ook door het sturen van een e-mail of een bericht via het contactformulier.