VCA Petrochemie

VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers en is bedoeld om u veiliger te laten werken en het aantal ongevallen te verminderen. In feite is VCA veel meer dan een checklist. Het is een veelzijdig programma waarmee dienstverlenende bedrijven worden getoetst en gecertificeerd op hun VGM-beheersysteem. Het VCA systeem, dat voldoet aan de huidige eisen vanuit de ARBO- en milieuwetgeving, door steeds meer opdrachtgevers als een eis gesteld. Door middel van de VARIO ONLINE software van Incontroll kunt u het VCA Petrochemie certificaat gemakkelijk behalen. De software kan diverse aspecten binnen uw bedrijfsvoering uit handen nemen en zo het behouden of behalen van de VCA certificering sneller en efficiënter maken. Meer weten? Lees dan verder of neem even contact met ons op.

Hoe is VCA ontstaan?

VCA bestaat sinds 1994. De ontwikkeling van het VCA certificatiesysteem werd in 1989 opgestart door de Landelijke Werkgroep Contractor Veiligheid. Vertegenwoordigers van petrochemische bedrijven en aannemers wilden een systeem opzetten om aannemersorganisaties objectief te toetsen op hun veiligheidsbeleid en -prestaties. Inmiddels wordt de VCA algemeen erkend als industriestandaard.

Voor wie is de VCA Petrochemie certificering bedoeld?

VCA bedrijfscertificatie is bedoeld voor bedrijven die werkzaamheden uitvoeren met verhoogd risico in een risicovolle omgeving. Vaak gaat het om constructie- of onderhoudswerkzaamheden die plaatsvinden op bouwterreinen, in fabrieken en werkplaatsen en bij installaties. Er zijn verschillende VCA certificeringen voor bedrijven:

  • VCA*, voor onderaannemers;
  • VCA **, voor hoofdaannemers;
  • VCA Petrochemie, voor bedrijven in de petrochemische sector;
  • VCU, voor bedrijven in de uitzend- en detacheringbranche;

 

VCA Petrochemie

De VCA Petrochemie bedrijfscertificering is gericht op de directe veiligheidsbeheersing van de activiteiten op de werkvloer, de veiligheidsstructuren (VGM-beleid) binnen het bedrijf en specifiek aanvullende eisen voor de petrochemie. De doelgroep voor het VCA-petrochemie certificaat zijn bedrijven met een hoog risicoprofiel en specifieke activiteiten in de petrochemische industrie. Om het VCA Petrochemie certificaat te behalen, dienen alle VCA Petrochemie mustvragen positief te worden beantwoord en dienen minimaal 2 aanvullende vragen te zijn geïmplementeerd. Het VCA Petrochemie certificaat is geldig voor een periode van drie jaar. De verlenging is afhankelijk van positieve resultaten van de audits, die op periodieke basis (minimaal 1 maal per jaar) worden uitgevoerd.

Wilt u ook uw VCA Petrochemie certificering behalen?

Om meer te weten te komen over de voordelen van onze VARIO ONLINE software bij het behouden of behalen van het VCA Petrochemie certificaat kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij vertellen u graag meer over de software. Contact opnemen kan per telefoon via 0800 320 0 320, per e-mail of middels het contactformulier.