VCA*

VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers en is bedoeld om u veiliger te laten werken en het aantal ongevallen te verminderen. In feite is VCA veel meer dan een checklist. Het is een veelzijdig programma waarmee dienstverlenende bedrijven worden getoetst en gecertificeerd op hun VGM-beheersysteem. Het VCA systeem, dat voldoet aan de huidige eisen vanuit de ARBO- en milieuwetgeving, door steeds meer opdrachtgevers als een eis gesteld. Om u te helpen met het behouden en behalen van het VCA certificaat is door Incontroll speciale software ontwikkeld, dat het gehele proces eenvoudiger en efficiënter maakt. Meer weten over de voordelen van onze VARIO ONLINE software? Informeer dan eens verder door vrijblijvend contact op te nemen.

VCA behalen en behouden met VARIO software

VARIO is een software ontwikkeld speciaal voor de bedrijven die VCA bedrijfscertificering willen behalen en behouden. Het is een online managementsysteem (een VCA software) waarmee uw bedrijf alle nodige informatie kan invoeren en beheren om uw VCA certificaat te behalen maar vooral uw VCA bedrijfscertificaat te behouden. VCA software betekent dat het ontwikkeld is voor alle VCA klanten. De grote van uw bedrijf bepaald de kosten van de software. De VCA software betekent ook dat het software wordt voor u samengesteld naar de type certificering die u wenst, VCA*, VCA**, VCA-P of VCU.

Hoe is VCA ontstaan?

VCA bestaat sinds 1994. De ontwikkeling van het VCA certificatiesysteem werd in 1989 opgestart door de Landelijke Werkgroep Contractor Veiligheid. Vertegenwoordigers van petrochemische bedrijven en aannemers wilden een systeem opzetten om aannemersorganisaties objectief te toetsen op hun veiligheidsbeleid en -prestaties. Inmiddels wordt de VCA algemeen erkend als industriestandaard.

Voor wie is de VCA certificering bedoeld?

VCA bedrijfscertificatie is bedoeld voor bedrijven die werkzaamheden uitvoeren met verhoogd risico in een risicovolle omgeving. Vaak gaat het om constructie- of onderhoudswerkzaamheden die plaatsvinden op bouwterreinen, in fabrieken en werkplaatsen en bij installaties. Er zijn verschillende VCA certificeringen voor bedrijven:

  • VCA*, voor onderaannemers;
  • VCA **, voor hoofdaannemers;
  • VCA Petrochemie, voor bedrijven in de petrochemische sector;
  • VCU, voor bedrijven in de uitzend- en detacheringbranche;

VCA*

De VCA* bedrijfscertificering voor onderaannemers is gericht op de directe veiligheidsbeheersing van de activiteiten op de werkvloer. Dit certificaat is in principe bedoeld voor kleine bedrijven (minder dan 35 medewerkers, inclusief inleenkrachten). Om de VCA voor onderaannemers te behalen dienen alle VCA*-mustvragen positief te worden beantwoord. Het VCA certificaat is geldig voor een periode van drie jaar. De verlenging is afhankelijk van positieve resultaten van de audits, die op periodieke basis (minimaal 1 maal per jaar) worden uitgevoerd.

Meer weten over VARIO ONLINE?

Zou u graag meer informatie ontvangen over VARIO Online? Graag vertellen we u meer over het behouden en behalen van het VCA certificaat met behulp van onze software. Bel naar 0800 320 0 320 of laat een bericht achter door een e-mail te sturen of het contactformulier op de website in te vullen.