VCA**

VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers en is bedoeld om u veiliger te laten werken en het aantal ongevallen te verminderen. In feite is VCA veel meer dan een checklist. Het is een veelzijdig programma waarmee dienstverlenende bedrijven worden getoetst en gecertificeerd op hun VGM-beheersysteem. Het VCA systeem, dat voldoet aan de huidige eisen vanuit de ARBO- en milieuwetgeving, door steeds meer opdrachtgevers als een eis gesteld. Incontroll heeft de speciale VARIO software ontwikkeld, waarmee u op snelle en efficiënte wijze uw VCA certificaat kunt behalen. Interesse? Lees gerust verder voor meer informatie, of laat u verder informeren door vrijblijvend contact op te nemen!

Hoe is VCA ontstaan?

VCA bestaat sinds 1994. De ontwikkeling van het VCA certificatiesysteem werd in 1989 opgestart door de Landelijke Werkgroep Contractor Veiligheid. Vertegenwoordigers van petrochemische bedrijven en aannemers wilden een systeem opzetten om aannemersorganisaties objectief te toetsen op hun veiligheidsbeleid en -prestaties. Inmiddels wordt de VCA algemeen erkend als industriestandaard.

Voor wie is de VCA certificering bedoeld?

VCA bedrijfscertificatie is bedoeld voor bedrijven die werkzaamheden uitvoeren met verhoogd risico in een risicovolle omgeving. Vaak gaat het om constructie- of onderhoudswerkzaamheden die plaatsvinden op bouwterreinen, in fabrieken en werkplaatsen en bij installaties. Er zijn verschillende VCA certificeringen voor bedrijven:

  • VCA*, voor onderaannemers;
  • VCA **, voor hoofdaannemers;
  • VCA Petrochemie, voor bedrijven in de petrochemische sector;
  • VCU, voor bedrijven in de uitzend- en detacheringbranche;

 

VCA**

De VCA** bedrijfscertificering is gericht op de directe veiligheidsbeheersing van de activiteiten op de werkvloer alsmede de veiligheidsstructuren (VGM-beleid) binnen het bedrijf. Deze goedkeuring is nodig voor bedrijven met 35 of meer medewerkers, inclusief inleenkrachten, en voor kleinere bedrijven die optreden als hoofdaannemer. Om het VCA**-certificaat te behalen, dienen alle VCA**-mustvragen positief te worden beantwoord en dienen minimaal 6 aanvullende vragen te zijn geïmplementeerd. Het VCA certificaat is geldig voor een periode van drie jaar. De verlenging is afhankelijk van positieve resultaten van de audits, die op periodieke basis (minimaal 1 maal per jaar) worden uitgevoerd.

Ook uw VCA certificaat behalen met VARIO ONLINE?

Bent u geïnteresseerd in onze VARIO ONLINE software voor het behouden of behalen van uw VCA certificaat voor hoofdaannemers? Neem gerust eens vrijblijvend contact op om meer informatie aan te vragen. U kunt ons telefonisch bereiken door te bellen naar 0800 320 0 320, maar ook per e-mail of door middel van het contactformulier.