ISO 9001 certificeren?

ISO 9001 is een internationaal erkende norm voor een kwaliteitsmanagementsysteem KMS. Het is de meest gebruikte KMS norm op de wereld, met meer dan 1,1 miljoen ISO 9001 gecertificeerde organisaties in 178 landen. ISO 9001 biedt een kader en een reeks principes die zorgen voor een gezond verstand aanpak van uw organisatie waarbij uw constant voldoet aan de verwachtingen van de klant en andere stakeholders. Met andere worden uw product en/of dienst wordt keer op keer op een effectieve manier geleverd. INCONTROLL heeft speciale software ontwikkeld waarmee u gemakkelijk en snel het ISO 9001 certificaat kunt halen. Lees gerust verder voor verdere informatie, of neem vrijblijvend contact met ons op!

ISO 9001:2015 certificaat behalen met VARIO software

Wilt u snel voldoen aan de norm eisen? Zoekt u een snelle en efficiënte manier om uw ISO 9001 certificaat te behalen? Maak het u gemakkelijk en kies voor VARIO software. VARIO biedt uiteenlopende voordelen voor het behalen maar vooral voor het behouden van ISO 9001 certificaat. En aantal voordelen voor u op een rij:

 • Geautomatiseerde documentenbeheer. Alle actuele documenten digitaal beschikbaar voor uw medewerkers. Toegang tot database van standaardformulieren en instructies;
 • Gedigitaliseerde documenten. Gebruik van hardcopy documenten is verleden tijd. Beoordelingen, controles, inspecties en audits kunnen in VARIO software direct in het systeem worden ingevoerd;
 • Geautomatiseerde voorlichting. Alle voorlichting en overlegfora kan in VARIO software worden gepland en worden georganiseerd. VARIO ONLINE geneerd overzichten waarmee de aanwezigheid oer medewerker zichtbaar wordt;
 • Geautomatiseerd ongevallen en incidentenonderzoek. Alle voorvallen kan de gebruiker direct in het VARIO systeem invoeren. De verantwoordelijke voor het uit voeren van het onderzoek kan tevens het onderzoek in VARIO software digitaal uitvoeren;
 • Geïntegreerde risicobeheer. Risico’s als gevolg van een activiteit of gebruik van een stof kunnen conform Fine en Kinney methode worden geëvalueerd en worden toegewezen aan functies binnen de organisatie. Op basis van de risicoanalyses kunnen bepaalde functies als risicovol worden aangemerkt;
 • Geautomatiseerde PDCA. Na het opstellen van doelstellingen en uitvoeren van inspecties, audits en/of beoordelingen worden de non-conformiteiten of afwijkingen geborgd in VARIO ONLINE door aanmaken van acties. De acties borgen de uitvoering van de verbetermaatregelen.

 

Het doel van ISO 9001 certificering

ISO 9001 certificering is bedoeld om een efficiënte bedrijfsvoering te bereiken en de kans op fouten en verspilling te minimaliseren, teneinde de kwaliteit van de producten en diensten te borgen en te verbeteren. Een bedrijf die ISO 9001 gecertificeerd is, toont aan op toont aan het vermogen te hebben om consequent aan de verwachtingen van de klant te kunnen voldoen. Om deze reden wordt ISO 9001 binnen het pakket van eisen opgenomen bij aanbestedingen en opdrachtverstrekkingen.

Waarom ISO 9001?

De ISO 9001 norm wordt gekenmerkt door de volgende topics:

 • Klanttevredenheid. Geleverde producten en/of diensten voldoen constant aan eisen van de klant.
 • Lagere exploitatiekosten. Continue verbetering van de processen en de daaruit voortvloeiende operationele efficiëntie heeft gevolgen voor geld besparing.
 • Verbeterde stakeholder relaties. Het verbeteren van de perceptie van uw organisatie bij medewerkers, klanten en leveranciers.
 • Naleving van de wet en regelgeving. Begrijpen hoe de wet- en regelgeving van invloed is op de organisatie en haar klanten.
 • Verbeterde risicomanagement. Meer consistentie en traceerbaarheid van de producten en diensten betekent dat problemen gemakkelijker te voorkomen zij en eenvoudig kunnen worden verhelpen.
 • Mogelijkheid om meer zaken te winnen. Inkoopspecificaties van prospects vereisen vaak certificering als onderdeel van de contractvoorwaarden. ISO 9001 certificering brengt nieuwe mogelijkheden.

Het VARIO FRAMEWORK

De ISO 9001 certificering stelt eisen die bedrijven dienen na te komen op het gebied van veiligheid, gezondheid, kwaliteit en milieubeleid. VARIO ONLINE is een systeembenadering dat door bedrijven gebruikt kan worden ter ondersteuning van het voldoen aan deze eisen. Het systeem werkt in de cloud, wat betekent dat het altijd en overal via internet toegankelijk is voor iedereen binnen uw organisatie. Het VARIO FRAMEWORK bevat diverse modules die bijzonder relevant zijn voor het ISO 9001 certificaat. Dat maakt het systeem uiterst efficiënt om de certificering te behalen of te behouden. Met andere woorden, VARIO ONLINE ontzorgt u en geeft u meer inzicht en controle over diverse aspecten binnen uw bedrijfsvoering.

by Jan Boss - Timmerbedrijf Jan Boss on VARIO Online

Het is ondoenlijk om als ondernemer zelf alles uit te zoeken en te regelen naast ons eigen werk. Vario Online begeleide ons soepel door de hele procedure wat heeft geresulteerd in een succesvolle VCA** certificering.

by Erik Jansen - Bultena Verhuur BV on VARIO Online
Veiligheid & Kwaliteit

Met de hulp van Vario online hebben we meer grip gekregen op veiligheid & kwaliteit.


Veiligheid

Om de veiligheid binnen uw bedrijfsvoering te waarborgen dit u bekend te zijn met de risico’s die de werkzaamheden die binnen uw organisatie verricht worden met zich meebrengen. Risicomanagement is daarmee een belangrijk aspect. Het is dan ook een integraal onderdeel van de ISO 9001 certificering. Met de module VARIO RISICO ANALYSES wordt het managen van risico’s binnen uw bedrijf een stuk makkelijker. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de Fine and Kinney methodiek, die gebruikt wordt voor de risico weging. Ook biedt de module diverse mogelijkheden tot preventieve maatregelen of het faseren van risicoanalyses (bijvoorbeeld bij een project).

Gezondheid

Relevant voor het gezondheidsaspect is de VARIO module MEDISCH. Deze module biedt u de mogelijkheid om medische onderzoeken en gegevens te registreren en borgen. Door deze gegevens overzichtelijk te houden kunt u diverse eisen in acht nemen om de gezondheid van u en uw collega’s te waarborgen. De MEDISCH module maakt het organiseren van medische keuringen en onderzoeken tot een helder overzicht mogelijk. Ook kan de module gecombineerd en gekoppeld worden met risicoanalyses. De resultaten kunnen worden gekoppeld aan individuen of een bepaalde functie.

Kwaliteit

Kwaliteit is binnen de ISO 9001 certificering een belangrijk domein. VARIO heeft daarom een speciale module ontwikkeld die bedrijven de mogelijkheid geeft om daadwerkelijk te ondernemen op vlak van kwaliteit. Met de KWALITEIT module kunt u de kwaliteit van uw bedrijfsvoering op een efficiënte manier beheren. Een eenvoudig en efficiënt systeem kan cruciaal zijn om aan strenge product- en diensteisen te voldoen. Wanneer u een zekere kwaliteitsnorm nastreeft is dit de module voor u. Andere voordelen zijn de generaties van SWOT analyses en het SMARTi genereren van doelstellingen.

Milieubeleid

Voor sommige ondernemingen is een goed milieubeleid van groot belang. De VARIO module MILIEU helpt u afvalstoffen te inventariseren en geeft een helder overzicht van nog uit te voeren taken voor degene die verantwoordelijk is voor een verantwoord milieubeleid. Ook een risicoanalyse is met deze module mogelijk. Met deze module kunt u afvalstromen volledig beheren, alsmede gevaarlijke producten. De module bevat een overzicht van alle gevaarsymbolen, SDS kaarten en andere relevante informatie en symbolen dat u kunt inzien. VARIO MILIEU maakt het dus een stuk makkelijk uw milieuvergunning te beheren.

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Wilt u voor uw bedrijf het ISO 9001 certificaat halen en bent u benieuwd naar de verdere functionaliteiten van onze VARIO software? Klik dan hier of neem vrijblijvend contact met ons op om verder te informeren. Wij zijn telefonisch bereikbaar via 0800 320 0 320, per e-mail of middels het contactformulier. Bekijk ook onze FAQ!

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

VARIO Online
Average rating:  
 1 reviews
by Erik Jansen - Bultena Verhuur BV on VARIO Online
Veiligheid & Kwaliteit

Met de hulp van Vario online hebben we meer grip gekregen op veiligheid & kwaliteit.