ISO 9001

ISO 9001 is een internationaal erkende norm voor een kwaliteitsmanagementsysteem KMS. Het is de meest gebruikte KMS norm op de wereld, met meer dan 1,1 miljoen ISO 9001 gecertificeerde organisaties in 178 landen. ISO 9001 biedt een kader en een reeks principes die zorgen voor een gezond verstand aanpak van uw organisatie waarbij uw constant voldoet aan de verwachtingen van de klant en andere stakeholders. Met andere worden uw product en/of dienst wordt keer op keer op een effectieve manier geleverd. Incontroll heeft speciale software ontwikkeld waarmee u gemakkelijk en snel het ISO 9001 certificaat kunt halen. Lees gerust verder voor verdere informatie, of neem vrijblijvend contact met ons op!

Het doel van ISO 9001 certificering

ISO 9001 certificering is bedoeld om een efficiënte bedrijfsvoering te bereiken en de kans op fouten en verspilling te minimaliseren, teneinde de kwaliteit van de producten en diensten te borgen en te verbeteren. Een bedrijf die ISO 9001 gecertificeerd is, toont aan op toont aan het vermogen te hebben om consequent aan de verwachtingen van de klant te kunnen voldoen. Om deze reden wordt ISO 9001 binnen het pakket van eisen opgenomen bij aanbestedingen en opdrachtverstrekkingen.

Waarom ISO 9001?

De ISO 9001 norm wordt gekenmerkt door de volgende topics:

 • Klanttevredenheid. Geleverde producten en/of diensten voldoen constant aan eisen van de klant.
 • Lagere exploitatiekosten. Continue verbetering van de processen en de daaruit voortvloeiende operationele efficiëntie heeft gevolgen voor geld besparing.
 • Verbeterde stakeholder relaties. Het verbeteren van de perceptie van uw organisatie bij medewerkers, klanten en leveranciers.
 • Naleving van de wet en regelgeving. Begrijpen hoe de wet- en regelgeving van invloed is op de organisatie en haar klanten.
 • Verbeterde risicomanagement. Meer consistentie en traceerbaarheid van de producten en diensten betekent dat problemen gemakkelijker te voorkomen zij en eenvoudig kunnen worden verhelpen.
 • Mogelijkheid om meer zaken te winnen. Inkoopspecificaties van prospects vereisen vaak certificering als onderdeel van de contractvoorwaarden. ISO 9001 certificering brengt nieuwe mogelijkheden.

ISO 9001:2015 certificaat behalen met VARIO software

Wilt u snel voldoen aan de norm eisen? Zoekt u een snelle en efficiënte manier om uw ISO 9001 certificaat te behalen? Maak het u gemakkelijk en kies voor VARIO software. VARIO biedt uiteenlopende voordelen voor het behalen maar vooral voor het behouden van ISO 9001 certificaat. En aantal voordelen voor u op een rij:

 • Geautomatiseerde documentenbeheer. Alle actuele documenten digitaal beschikbaar voor uw medewerkers. Toegang tot database van standaardformulieren en instructies;
 • Gedigitaliseerde documenten. Gebruik van hardcopy documenten is verleden tijd. Beoordelingen, controles, inspecties en audits kunnen in VARIO software direct in het systeem worden ingevoerd;
 • Geautomatiseerde voorlichting. Alle voorlichting en overlegfora kan in VARIO software worden gepland en worden georganiseerd. VARIO ONLINE geneerd overzichten waarmee de aanwezigheid oer medewerker zichtbaar wordt;
 • Geautomatiseerd ongevallen en incidentenonderzoek. Alle voorvallen kan de gebruiker direct in het VARIO systeem invoeren. De verantwoordelijke voor het uit voeren van het onderzoek kan tevens het onderzoek in VARIO software digitaal uitvoeren;
 • Geïntegreerde risicobeheer. Risico’s als gevolg van een activiteit of gebruik van een stof kunnen conform Fine en Kinney methode worden geëvalueerd en worden toegewezen aan functies binnen de organisatie. Op basis van de risicoanalyses kunnen bepaalde functies als risicovol worden aangemerkt;
 • Geautomatiseerde PDCA. Na het opstellen van doelstellingen en uitvoeren van inspecties, audits en/of beoordelingen worden de non-conformiteiten of afwijkingen geborgd in VARIO ONLINE door aanmaken van acties. De acties borgen de uitvoering van de verbetermaatregelen.

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Wilt u voor uw bedrijf het ISO 9001 certificaat halen en bent u benieuwd naar de verdere functionaliteiten van onze VARIO software? Klik dan hier of neem vrijblijvend contact met ons op om verder te informeren. Wij zijn telefonisch bereikbaar via 0800 320 0 320, per e-mail of middels het contactformulier.