SAMSON Regeltechniek – “Nu kunnen we met meerdere personen veiligheid managen”.

Samson is vanaf het begin nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van de procesautomatisering in de chemische industrie. De ontwikkeling van allerlei toepassingen gebeurt dan ook in nauwe samenwerking met toonaangevende chemische bedrijven waarbij de producten horen te voldoen aan de industriële standaard. Ook preventief onderhoud is een vaste waarde bij SAMSON.

samsonProblematiek
Om voor zoveel verschillende industrieën aan de nodige kwaliteits- en veiligheidsnormen te kunnen voldoen was het dossierbeheer erg intensief. Toen onze preventieadviseur wegviel hadden we behoefte aan een betaalbare en efficiënte oplossing voor onze onderneming.

Meerwaarde van VARIO
Met VARIO hebben we een centraal beheerpakket gevonden voor ons VCA** zorgsysteem. Nu kunnen we met een aantal personen tegelijk met veiligheid werken, waar het beheer vroeger door één persoon gebeurde. Het feit dat VARIO een uitgebreide bibliotheek biedt voor al onze risicoanalyses, instructiekaarten en meer is voor ons van grote meerwaarde. Ook zijn de automatisch opgemaakte rapporten en statistieken zoals maand- of kwartaalverslagen, interne audits en meer erg overzichtelijk en bieden op die manier helder zicht op waar we momenteel staan.
Dat we steeds beroep kunnen doen op een externe deskundige van VARIO specialisten maakt voor ons het plaatje af. Onze dossierbeheerder is altijd op de hoogte van de status van ons dossier wat voor een zeer vlotte en aangename samenwerking zorgt. Onze dossierbeheerder komt maandelijks een halve dag bij ons langs en dat is een meerwaarde voor ons. Dankzij het deskundige advies kunnen we telkens een stap vooruit zetten om de veiligheid binnen onze onderneming te verhogen. VARIO is wat dat betreft een product dat ieder bedrijf kan gebruiken, dus ik zou het iedereen aanraden.

Dhr. Meert Jean-Pierre – Preventieadviseur Samson