LARECO Infra – “In één centraal en volledig systeem werken maakt ons efficiënt”.

larecoDe firma Lareco werd in 1955 opgericht en is een aannemer van infrastructuurwerken, met specialisatie in grond-, riolerings-, water-, beton-, en wegenwerken. Lareco heeft geïnvesteerd in machines (herbestratingsmachines, diepdrainagemachines, diepmengers en vacuümtechnieken), mensen (ontwerpers, specialisten, vaklieden) en processen (ISO 9001, VCA petrochemie, BRL 7000, SEB) waardoor de naam Lareco voor kwaliteit en innovatie staat.

Problematiek
Voor ons waren de zeer lange lijsten die niet up-to-date waren een absolute nachtmerrie. Met maar liefst vier verschillende zorgsystemen om aan te voldoen was het ook haast onbegonnen werk. We hadden dan ook dringend een oplossing nodig om het geheel centraal te beheren in een systeem waarin het eenvoudig kon worden bijgewerkt.

Meerwaarde van VARIO
Al vijf jaar maken wij gebruik van de online software toepassing VARIO om onze VCA petrochemie -en ISO9001-zorgsysteem te beheren. Het is enorm efficiënt dat verschillende personen tegelijkertijd in één centraal en overzichtelijk systeem kunnen werken. Ieder doet zijn deel en één iemand behoudt de controle en het overzicht over hun werk en onze zorgsystemen.
Het in de praktijk brengen van de Deming-cirkel en het continu verbeteren is helemaal van toepassing. VARIO maakt automatisch rapporten en statistieken op waardoor het stellen van analyses en verbeterpunten snel kan worden gerealiseerd. Niet alleen onze preventieadviseur, de kwaliteitsfunctionaris en ikzelf werken dagelijks met VARIO, maar ook onze personeelsdienst, de materieelverantwoordelijke en de magazijnbeheerder.
Allen hebben ze hun eigen login en hun eigen profiel en rechten in het systeem. Met de effectieve opleiding die de VARIO specialisten geven en de gebruiksvriendelijkheid van VARIO is het voor iedereen heel eenvoudig om de zorgsystemen actueel te houden. Dankzij VARIO ‘leven’ onze zorgsystemen écht in onze onderneming. De opvolging van ons veiligheids- en kwaliteitszorgsysteem is nu veel gemakkelijker geworden.
Trouwens ook de aanbestedingsdienst, onze projectleiders en onze directeur doen geregeld een beroep op VARIO. We gebruiken VARIO tegenwoordig tijdens onze wekelijkse vergadering om snel zicht te hebben op het materieel per locatie, de openstaande acties door te nemen, enz.

Dhr. Légat Ludovic – Directievertegenwoordiger Lareco